Eremedaille van Delft voor Toos Penning

 

Op maandagavond 28 maart jl. is tijdens de jaarlijkse ledenvergadering door burgemeester Verkerk  de eremedaille van Delft uitgereikt aan onze Toos Penning-Kortekaas.

 Toos Penning-Kortekaas is een bijzondere vrijwilligster. Zij zorgt al 25 jaar voor het klaarmaken en inschenken van de koffie of thee en is daarbij een vast en vertrouwd aanspreekpunt voor de mensen die wekelijks sporten bij de Harttrimclub in het Sophia revalidatiecentrum.

Haar vader, die ook hartpatiŽnt was, nam zijn dochter Toos 25 jaar geleden mee naar de wekelijkse verenigingsavonden om voor de koffie en thee te zorgen. Toen hij op 4 oktober 1997 aan zijn hartkwaal overleed, bleef Toos haar inmiddels vertrouwde (ex) hartpatiŽnten trouw.

Zij schuift regelmatig aan tafel bij de (ex)patiŽnten om, nadat er is in de sportzaal en het zwembad is getrimd,  deel te nemen aan de gesprekken die onderdeel zijn van het verwerkingsproces van hartpatiŽnten en stelt zich  daarbij op als een neutrale partij die iedereen Ė jong of oud, man of vrouw, autochtoon of allochtoon Ė dezelfde aandacht geeft.

Onder luid applaus werd deze bijzondere medaille haar door de aanwezige leden zeer gegund.